Nyári gumi

A tavasz közeledtével a nyáron használatos abroncsokat ismét elő lehet venni a garázsból, ugyanis a jó időben ezeket szükséges felszerelni. A szerelők, szakemberek tudják, hogy minden évben nagy téma, hogy melyik nyári gumi a megfelelő, és milyen időszakot bír ki egy ilyen változat?

A legfontosabb tulajdonságok mellett azonban a vevőket igencsak érdekli az ár is. Nem is csoda, hogy egy akciós nyári gumi, amelyik jó minőségű, sokak első választását jelenti. Természetesen, ezenkívül más szempontokat is figyelembe kell venni, ezért jogosan merül fel a kérdés, hogy miért és mikor, de egyáltalán milyen nyári gumi fajtát kell megvenni?

Az abroncs 7 Celsius-fok fölött tapadó képességét a nedves úton is képes bizonyítani. Az összetétel is sokat számít, és nem vitás, hogy a gumiabroncs felépítése, alapanyagai mások télen, mint nyáron. A nyári gumi összetétele a lágyabb gumikorom keverékre alapszik, ez laza és jobban ellenáll a hőterhelésnek is. A nyáron használatos gumi nívója leginkább a fékútban és a hőterheléssel szembeni ellenállásban mutatkozik meg.

Print Friendly, PDF & Email