Frontdoor

Ajtó a világra!

A köles népszerűsége folyton változott

  • Étel-Ital
  • 2017-02-16
  • A köles népszerűsége folyton változott bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Köles

A gabonafélék a legfontosabb élelemforrásaink közé tartoznak. Amióta létezik földművelés, mindig termesztettünk valamilyen gabonát. Vannak népszerűbb és méltánytalanul mellőzött fajták is. A köles ez utóbbi kategóriába tartozik.

Bár nem volt ez mindig így. Történelmi leletek bizonyítják, hogy ezt a gabonafajtát már több ezer éve ismerték és termesztették az ősi kultúrákban. Mi is ismertük már a honfoglalás idején a kölest, de népszerűsége az idők folyamán igen változó volt.

Most úgy tűnik, hogy a reformkonyha egyre divatosabbá válik és újra felfedezünk számos olyan növényi táplálékot, amelyeknek valaha nagy jelentőségük volt, de aztán feledésbe merültek. A köles igen értékes növény, hiszen rengeteg olyan hasznos anyagot tartalmaz, amire az egészséges szervezetnek szüksége van.

Jelentős vitamintartalma mellett, nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy foszforban, vasban, magnéziumban és szilíciumban gazdag. A köles fogyasztásával olyan ásványi elemekhez is hozzájuthatunk, amelyek pótlása igen nehéz.

Print Friendly, PDF & Email
  • Published On : 1 évvel ago on 2017-02-16
  • Author By :
  • Last Updated : február 16, 2017 @ 1:59 du.
  • In The Categories Of : Étel-Ital
  • Tagged With :

About the author

';

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás