Hidraulika olaj

Legyen szó a szervokormányról, felfüggesztésről, áttétel szervóról vagy fékrendszerekről, egy mindenképpen közös bennük, mégpedig a folyadék, ami lehetővé teszi a működésüket.

A hidraulika olaj biztosítja a megfelelő üzemelését a fent említett rendszereknek. Természetesen sok előírásnak kell megfelelnie, hogy nagy terhelés alatt és extrém körülmények között is megmaradjon a kiváló kenési tulajdonsága. Az ideális viszkozitását meg kell tartania a változó hőmérsékletben is. Ezek a dermedési pontok fel vannak tüntetve a hidraulika olaj dobozán, hogy mennyi az a maximum és minimum hőmérséklet, amikor a folyadék még megfelelően dolgozik. Úgy, mint a motorolaj cseréje esetében, itt is érdemes figyelmet fordítani a hidraulikus rendszerek karbantartására.

Egy megfelelően karbantartott hidraulikus rendszer esetén, a hidraulika olaj nem szorul cserére akár öt vagy hatezer üzemórán keresztül. Ezt sokszor meghaladják és ekkor következnek be az igen költséges meghibásodások, amelyek könnyen elkerülhetőek lettek volna rendszeres karbantartással.

Print Friendly, PDF & Email