Frontdoor

Ajtó a világra!

Borok a magyar történelemben

  • Étel-Ital
  • 2016-05-25
  • Borok a magyar történelemben bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
Csodálatos borok

Csodálatos borok

A Kárpát-medence sajátos klímájának és természeti adottságainak köszönhetően, már a honfoglalás előtti időkben is alkalmas volt a szőlőtermesztésre. A borok kultúrája ilyen formán egészen eddig vagy még régebbre nyúlik vissza. Amikor ősapáink eljöttek, egy teljesen kiépített rendszert találtak, amit aztán örömmel vittek tovább és a mai napig fejlesztettek.

Az olyan híres régiók, mint a tokaji, már az ősidőkből visszamaradt levéllenyomatokon keresztül mutatja, hogy ott bizony messzire nyúló történelme van a borok készítésének. Miután az országot feldúlta a török és végül elvonult IV Béla, sok kilométer hosszan elnyúló pincerendszer építését támogatta, ezzel is fellendítve a szőlőtermesztés és tárolás lehetőségét.

Amire eljutunk Mátyás királyig, már az ország Európa szinten élen járt a gyümölcstermesztésben. Látható, hogy a nemes borok kultúrája hazánkban, olyan régre nyúlik vissza, amikortól már szinte ember létezett ezen a vidéken. Érdemes hát adózni ennek a messzire nyúló történetnek olyan módon, hogy minél többet fogyasztjuk a finom italokat.

Print Friendly, PDF & Email
  • Published On : 2 évvel ago on 2016-05-25
  • Author By :
  • Last Updated : március 25, 2017 @ 6:01 du.
  • In The Categories Of : Étel-Ital
  • Tagged With : ,

About the author

';

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás