Browsing: Autó-motor

A hidraulika olaj feladata az energiaátvitel

Hidraulika olaj

Legyen szó a szervokormányról, felfüggesztésről, áttétel szervóról vagy fékrendszerekről, egy mindenképpen közös bennük, mégpedig a folyadék, ami lehetővé teszi a működésüket.

A hidraulika olaj biztosítja a megfelelő üzemelését a fent említett rendszereknek. Természetesen sok előírásnak kell megfelelnie, hogy nagy terhelés alatt és extrém körülmények között is megmaradjon a kiváló kenési tulajdonsága. Az ideális viszkozitását meg kell tartania a változó hőmérsékletben is. Olvasd tovább!

{ Comments are closed }

Autós telefontartó bármelyik gépjárműbe

Autós telefontartó
Autós telefontartó

Azt tanácsoljuk, hogy semmiképpen ne kockáztasson, amikor az életéről van szó és tegyen meg mindent azért, hogy gépkocsival közlekedve is biztonságban odaérjen a céljához!

Az autós telefontartó sokat segíthet a fent megemlített cél elérésénél, ezért vásároljon minél hamarabb egy ilyen eszközt a doncomp.hu oldalról! A berendezés tulajdonképpen bármilyen típusú autóban használható, ezért az sem jelent problémát, ha Önnek egy ritkább márkájú kocsija van. Olvasd tovább!

{ Comments are closed }

A méretpontos autó gumiszőnyeg ideálisan illeszkedik a helyére

Jó választás a gumiszőnyeg autó
Jó választás a gumiszőnyeg autó

Akiknek van otthon saját kocsijuk, tudják jól, hogy nem csupán a megvásárlás a fontos, hanem a fenntartás a nagyobb kihívás. Sok esetben van rá szükség, hogy ugyanolyan alkatrészeket szerezzünk be, mint amilyenek azelőtt voltak a járműben. Hála a bőséges kínálatnak, a méretpontos autó gumiszőnyeg kifejezetten úgy van elkészítve, mintha gyárilag lenne belerakva. Természetesen ez maga a cél. Ahhoz, hogy a termék képes legyen ellátni a feladatát szükség van rá, hogy éppen úgy illeszkedjen, mint az eredeti, amit még újkorában helyeztek bele.

A méretpontos autó gumiszőnyeg akár kifejezetten márkára meg van adva, így biztosak lehetünk már a megrendelés pillanatában, hogy jól fog illeszkedni a helyére. Ez sok esetben azért is fontos, mert vannak olyan gyárilag elhelyezett pántok, amelyekkel lehetséges a méretpontos autó gumiszőnyeg lefogatása azért, hogy az egyáltalán ne csúszkáljon el semmilyen irányba. A kialakításnál nagyon sokféle szempontot vettek figyelembe, így a csúszásmentes felület egy igazán jó megoldás arra, hogy teljesen biztonságos legyen a ki- és beszállás. Olvasd tovább!

{ Comments are closed }

A GKI igazolvány megszerzése

GKI igazolvány
GKI igazolvány

Az autóbuszok és a teherautók vezetése nem történhet meg hagyományos B kategóriás jogosítvánnyal. Természetesen ennek megléte alapvető feltétel ahhoz, hogy valaki különbözeti vizsgát tehessen. A GKI igazolvány csak akkor szerezhető meg, hogyha az illető tehergépkocsival, vagy busszal fog dolgozni a jövőben. Az összevont alapképzéseket annak a személynek kell letennie, aki nehézpótkocsit is szeretne vezetni. Ez azt jelenti, hogy a teherautóhoz hozzákapcsolhatnak plusz egy pótkocsit, melyet az összevont engedélynek köszönhetően vezethet. Olvasd tovább!

{ Comments are closed }

Szélvédő csere Budapest területén

Szélvédő csere Budapest
Szélvédő csere Budapest

A különféle gépjárművek karbantartásáról minden tulajdonosnak gondoskodnia kell, hiszen az apróbbnak tűnő hibák, később nagyobb és komolyabb problémát okozhatnak. A szélvédő csere Budapest mobilszervizének a segítségével a hétköznapokban egyszerűen elérhető. Az autouvegek.hu weboldalon elérhető szolgáltatás által mindenféle hibát ki tudnak javítani a szakemberek. A szélvédő már egyetlen kisebb méretű kavics felverődése miatt is megrepedhet.

Az apróbb károsodások egy idő után igen nagyméretű repedéssé nőhetik ki magukat. Ahogy közeledik az ősz, hamarosan jön a tél és az autómosások is megszaporodnak. Gondoljon bele, hogy a megrepedt szélvédő, ha fel van hevülve, akkor az autómosásnál egyszerűen elpattanhat az üveg. Azonban télen az autóüveg a fagyok miatt könnyedén és gyorsan lehűl, ezért a kézi autómosóknál alkalmazott meleg víz egyszerűen szétrobbanthatja, megrepesztheti a szélvédőt, ha volt rajta egy kisebb sérülés. A repedés és a kitört autóüveg pedig azonnal javításra szorul. Olvasd tovább!

{ Comments are closed }

A Goodyear téli gumi újításai

A Goodyear téli gumi újításai
A Goodyear téli gumi újításai

A gumiabroncsról elmondható, hogy a gumiipar egyik kiemelkedő produktumaként szerepeltethető, tudniillik az ipar keretében applikált kaucsukadag felét használja fel az előállítás érdekében.

Sokan megdöbbenhetnek ezen tudnivalókkal való szembesülésük során, azonban megnyugvásuk érdekében arról is információhoz juthatnak, mely szerint a Goodyear téli gumi esetében, az előállítók arra törekedtek, hogy megújuló matériákat alkalmazzanak a létrehozási folyamat során. Olvasd tovább!

{ Comments are closed }

Pocket bike, a kicsik kedvence

Pocket bike, motor gyerekeknek
Pocket bike, motor gyerekeknek

Gyermeke csintalan, örökmozgó típus, aki állandóan tele van energiával, soha nem hagyná abba a játékot, ráadásul a különböző járgányok a kedvencei? Ha a válasz igen, akkor egy jó minőségű pocket bike járműnek biztosan nagyon tudna örülni.

A pocket bike, vagyis a zsebmotor kifejezetten a gyerkőcök számára lett tervezve és alkotva. A mérete és a teljesítménye is kisebb, mint a felnőtt társaié, viszont jóval biztonságosabb is, hiszen mi lenne fontosabb a csemeténk biztonságánál? Olvasd tovább!

{ Comments are closed }

Autóüveg javítás a balesetek elkerülése érdekében

Ne halogassa az autóüveg javítást!
Ne halogassa az autóüveg javítást!

Számos esetben van arra példa, hogy vezetés közben egy kicsiny kő felcsapódik az autó szélvédőjére. Ezekben az esetekben az autóüveg javítás miatti fölöslegesnek tartott időtöltés végett, a sofőrök halogatják a hiba orvoslására a műhelyek felkeresését. Ez azonban hosszútávon nem bizonyul jó ötletnek, hiszen amikor az autóüveg javítás a szélvédő sérülése miatt javasolt, akkor az nemcsak esztétikai hiba, hanem a biztonságos közlekedést is veszélyezteti.

Elegendő egy apró kő az autóüvegen ahhoz, hogy baleset következzen be. Sokan úgy gondolják, hogy a munkálatok halogatásával nem rosszabbodhat az autóüveg állapota, ez azonban tévedés. Legyen szó egy nyári napsütésben, hideg vízzel történő autómosásról, vagy egy hideg téli időszakban, autómosóban történő meleg vizes lemosásról, az autóüvegen keletkezett kár azonnal továbbreped és az autóüveg javítás nem történhet meg csak annak kicserélésével. Olvasd tovább!

{ Comments are closed }

Ford szélvédő javítás népszerű típusoknál

Ford szélvédő javítás
Ford szélvédő javítás

Az autók szélvédője különleges többrétegű üvegből készül. Az üveg maga a magas hőfokon megolvasztott homok szilárd változata, melyből készítenek lámpákat, ablaküveget, poharat, tálakat, izzókat, órákat és még sorolhatnánk. Egyszóval az üveg egy sokoldalúan felhasználható anyag. A szélvédők az utasok biztonságát hivatottak megőrizni. Nagy sebességnél ugyanis a szemből érkező levegő károsítaná a látást, télen pedig még meg is fázna az ember.

Éppen ezért hálát adhatunk annak a feltalálónak, aki megalkotta az első autót szélvédővel. Ez az úriember pedig nem más volt, mint Henry Ford. A Ford T-modell 1908 szeptemberétől került be a köztudatba. A Ford napjainkban már divatos és modern kinézettel érhető el. A Ford szélvédő javítás több típusnál is igényelhető a Pilis Autóüveg Kft.-nél. A szélvédők javítása során felmérik a kárt, majd ennek fényében elkészítik a személyreszabott árajánlatot. Az ajánlat tartalmazni fogja a munkadíjat és a javítás költségeit is. Amennyiben Ford típusú tehergépjárműről van szó, akkor is nyugodtan látogasson el a pilisautouveg.hu oldalra. Olvasd tovább!

{ Comments are closed }