Frontdoor

Ajtó a világra!

A fehér rum és a koktélok

  • Étel-Ital
  • 2015-12-01
  • A fehér rum és a koktélok bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
A Cuba Libre alapanyaga a fehér rum

A Cuba Libre alapanyaga a fehér rum

Miért lehetnek a koktélok olyan népszerűek? A kis esernyő miatt talán vagy a citromszelet teszi népszerűvé, amit a pohár szélére tesznek? Nem tudni. Nem kizárt, hogy az alapanyagokban rejlik a válasz.

Egy ilyen alapanyag lehet a fehér rum is. Amikor elindulunk egy jó társasággal kikapcsolódni, gyakran egy kellemes, hangulatos bárba lépünk be. A felhőtlen beszélgetés elengedhetetlen kelléke egy kis italozás.

Amikor azonban úgy érezzük, hogy az italok önmagukban túl erősek lennének, ilyenkor esik a választásunk a koktélokra. A koktélok népszerűségüket az 1900-as évek elején kapták. Elterjedésük egyik fontos pontja volt, hogy az Amerikai Egyesült Államokban kifejlesztették a jég előállításának gyors és hatékony módszerét.

A Cuba libre elnevezésű koktél létrejötte arra vezethető vissza, amikor az országban elterjedt fehér rum mellé Coca Colát kevertek, amit az odaérkező amerikai katonák vittek magukkal. Egy másik híres koktél a Daiqiri, ami egy igazi mérnöki csoda, hiszen egy mérnök találta ki. Nevét a Kuba északi részén található Daiquiri bányákról kapta.

Print Friendly, PDF & Email
  • Published On : 3 évvel ago on 2015-12-01
  • Author By :
  • Last Updated : november 14, 2015 @ 4:38 du.
  • In The Categories Of : Étel-Ital
  • Tagged With : ,

About the author

';

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás